ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Πολύ σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Κουντούζ

αφγανιστάν-πολύ-σφοδρές-μάχες-για-τον-300219

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην αφγανική πόλη της Καντούζ, μια μέρα μετά την αντεπίθεση των δυνάμεων ασφαλείας για να ανακτηθεί από τους Ταλιμπάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως μεταδίδει το BBC, δυο αεροπορικές επιδρομές από την Αμερική σταμάτησαν την προσπάθεια των ανταρτών να πάρουν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο.

Μάλιστα από τους βομβαρδισμούς και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σκοτώθηκε ο ηγέτης των Ταλιμπάν στην επαρχία και ο υπαρχηγός του, κάτι ωστόσο που οι Ταλιμπάν διαψεύδουν.

Οι Αμερικανοί αναγνώρισαν χθες την πτώση της Καντούζ ως ένα πισωγύρισμα αλλά επισήμαναν ότι παραμένουν σίγουροι ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μπορούν να την πάρουν πίσω.

Όλο το βράδυ διεξάγονταν μάχες γύρω από την πόλη αλλά παρέμενε αβέβαιος ο βαθμός ελέγχου που παραχωρήθηκε στους Ταλιμπάν.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ισχυρίστηκε πάντως ότι το αρχηγείο της αστυνομίας και οι φυλακές της πόλης είχαν ανακτηθεί, μια μέρα αφότου χιλιάδες φυλακισμένοι είχαν απελευθερωθεί από τους Ταλιμπάν.

Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC αναφέρουν ότι οι Ταλιμπάν έφερναν ενισχύσεις στην περιοχή και πως η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη ώστε οι κάτοικοι της πόλης να μπορούν να αποχωρήσουν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου