ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Το Κρεμλίνο απορρίπτει τα σενάρια για το ενδεχόμενο εισβολής στην Ουκρανία

ρωσία-το-κρεμλίνο-απορρίπτει-τα-σενάρ-300195

Τους νέους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία απέρριψε σήμερα το Κρεμλίνο, δηλώνοντας ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ουκρανία προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες όπλων και ενισχύει τις δικές της δυνάμεις.

Παράλληλα η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνουν την διένεξη στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε στο πρακτορείο Military Times αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 92.000 στρατιώτες γύρω από τα ουκρανικά σύνορα και προετοιμάζεται για μια επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να περιλαμβάνει πιθανότατα αεροπορικές επιδρομές, επιθέσεις πυροβολικού και τεθωρακισμένων, ακολουθούμενες από αερομεταφερόμενες επιθέσεις στα ανατολικά, αμφίβιες επιθέσεις στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και μια μικρότερη εισβολή μέσω της γειτονικής Λευκορωσίας.

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες αυτές, επαναλαμβάνοντας μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ την πάγια θέση του, ότι «οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός μας, και πρόκειται για το έδαφός μας, δεν συνιστούν για κανέναν απειλή και δεν πρέπει να προκαλούν σε κανέναν ανησυχία».

Η Ρωσία καταγράφει μια πληροφοριακή καμπάνια που έχει την αφετηρία της στις δυτικές χώρες και έχει στόχο να παρουσιάσει την Μόσχα σαν απειλή στην διαδικασία διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνουν την διένεξη στην νοτιοανατολική Ουκρανία. «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω διπλωματικών διαύλων ενημερώνει τους συμμάχους του και τους εταίρους του με εντελώς ψευδείς πληροφορίες περί συγκέντρωσης στο έδαφος της χώρας μας δυνάμεων (που θα χρησιμοποιηθούν) για την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της SVR στην οποία επισημαίνεται ότι «προκαλεί εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία η προκλητική πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σκόπιμα ενισχύει στο Κίεβο το αίσθημα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου