ΔΙΕΘΝΗ

Δυναμική επιστροφή Σνόουντεν στο Twitter

δυναμική-επιστροφή-σνόουντεν-στο-twitter-299962

O Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πληροφορικός που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, έκανε την Τρίτη μια εντυπωσιακή είσοδο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

Μάλιστα, ο πρώτος λογαριασμός τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει ήταν εκείνος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

«Με ακούτε τώρα; (Can you hear me now?)» έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανήρτησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας το οποίο αναπαρήχθη πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες φορές, σε διάστημα μιας ώρας.

Τον λογαριασμό του, @Snowden, λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του, τον ακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

«Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα, εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε στο Twitter, ο Σνόουντεν που δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος “Freedom of the press”.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του πρώην συμβούλου της NSA.

«Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται το λογαριασμό του» έγραψε το The Intercept.

Είναι πάντως ειρωνικό το γεγονός ότι ο πρώτος και μοναδικός λογαριασμός που ακολουθεί μέχρι τώρα ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι εκείνος της NSA (@NSAGov).

O Έντουαρντ Σνόουντεν παραμένει εξόριστος στη Μόσχα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου