ΔΙΕΘΝΗ

Η Χίλαρυ Κλίντον σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

η-χίλαρυ-κλίντον-σκέφτεται-να-διεκδικ-298864

Ανοικτό αφήνει και πάλι η Χίλαρι Κλίντον το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στο Σαν Φρανσίσκο, η πρώην Πρώτη Κυρία και τέως ΥΠΕΞ απάντησε: «Το σκέφτομαι, αλλά θα συνεχίσω να το σκέφτομαι για λίγο ακόμα» για να συμπληρώσει:

«Βρίσκομαι εδώ για να πάρω μερικές συμβουλές μάρκετινγκ. Προφανώς κολακεύομαι και είναι μεγάλη μου τιμή να με ρωτούν και να με ενθαρρύνουν.

» Η δύσκολη ερώτηση δεν είναι αν θέλω να είμαι πρόεδρος, αν μπορώ να νικήσω. Το δύσκολο ερώτημα είναι γιατί θέλω να το κάνω, τι μπορώ να προσφέρω που θα κάνει τη διαφορά.»

Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών, η οποία ηττήθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα στην κούρσα για το χρίσμα το 2008, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βιώνουν μία περίοδο πολιτικής δυσλειτουργίας.

Η Κλίντον διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της για την προεδρία, αλλά την απόφαση αυτή δεν πρόκειται να την λάβει πριν από το τέλος του χρόνου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου