ΔΙΕΘΝΗ

Πότε πρέπει να κλείσετε εισιτήριο με τη Ryanair για πετύχετε τις φθηνότερες τιμές

πότε-πρέπει-να-κλείσετε-εισιτήριο-με-τ-296443

Ο καθηγητής Οικονομικών Claudio Piga μετά από έρευνα υποστηρίζει πως κατάφερε να σπάσει το μυστικό της αεροπορικής εταιρείας Ryanair και μπορεί πλέον να γνωρίζει πότε πρέπει να κάνει κράτηση, για να πετύχει τις πιο φθηνές τιμές.

Σύμφωνα με τον ίδιο: ο καλύτερος τρόπος για να ξεγελάσει κάποιος την τιμολογιακή πολιτική της Ryanair είναι να κλείσει εισιτήριο δέκα ημέρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης που επιθυμεί. Μάλιστα αναφέρει πως ερευνώντας το κόστος των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι επιβάτες που κάνουν κρατήσεις για κάποιο ταξίδι και κλείνουν εισιτήρια επτά εβδομάδες νωρίτερα, συνήθως πληρώνουν περισσότερα.

Ωστόσο, θέλει προσοχή καθώς μετά τις 10 ημέρες οι ναύλοι έχουν αυξηθεί μεταξύ 50% και 75%, δηλαδή το κυνήγι και το «κλείσιμο» εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής δεν είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος. Σε αυτό μάλιστα ποντάρουν και οι εταιρείες, στο να κλείνουν οι επιβάτες τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή, οπότε και θα είναι αντιμέτωποι με τις αυξήσεις των τιμών .

Εκπρόσωπος της Ryanair, πάντως, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times ότι η έρευνα του καθηγητή Claudio Piga ήταν «απελπιστικά ανακριβείς. Οι χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια της Ryanair βγαίνουν αμέσως και όσο προχωράει η πώληση τους, τότε αυξάνεται και η τιμή. Τόνισε μάλιστα πως οι ποιοι φθηνοί ναύλοι είναι στους έξι μήνες πριν από την αναχώρηση».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου