ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από φωτιά σε ανθρακωρυχείο

ρωσία-ένας-νεκρός-και-δεκάδες-τραυματ-296386

Φωτιά ξέσπασε σήμερα Πέμπτη (25.11.2021) σε ανθρακωρυχείο στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας στη Ρωσία, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του και δεκάδες να παγιδεύονται, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και τις τοπικές αρχές, ενώ διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης χάρη στην οποία έχουν ήδη σωθεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Στο ορυχείο Λιστβγιαζνάγια στη Ρωσία βρισκόντουσαν 285 άνθρωποι όταν ξέσπασε η φωτιά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, εκ των οποίων οι 236 έχουν ήδη διασωθεί και μεταφερθεί στην επιφάνεια, με την επιχείρηση διάσωσης να συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Σεργκέι Τσιβίλεφ αναφέρει στον λογαριασμό του στο Telegram ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 43 τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένας αριθμός εργατών υπέστη δηλητηρίαση από τον καπνό. Ο αριθμός των θυμάτων διευκρινίζεται τώρα», ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της ο περιφερειακός κλάδος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

Αυτή είχε ανακοινώσει αρχικά ότι 115 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ορυχείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου