ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εβαλε μολυσμένες βρεφικές τροφές σε σούπερ μάρκετ και εκβιάζει ζητώντας 10 εκατ. €

γερμανία-εβαλε-μολυσμένες-βρεφικές-τ-296155

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γερμανική αστυνομία για τον εντοπισμό άνδρα ο οποίος φέρεται να τοποθέτησε μολυσμένα με επικίνδυνη ουσία, είδη βρεφικής διατροφής σε σούπερ μάρκετ και να εκβιάζει τις εταιρείες.

Η μολυσμένη ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και τον θάνατο βρεφών και μικρών παιδιών, βρέθηκε σε είδη βρεφικής διατροφής σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Φρίντριχσχάφεν, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σε έλεγχο που διενεργήθηκε έπειτα από επιστολή εκβιασμού που έλαβαν εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής.

Ο εκβιαστής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, έστειλε επιστολή στις εταιρίες Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe, με την οποία ζητούσε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Κατόπιν, αργά το Σάββατο το βράδυ, τοποθέτησε στα ράφια τα επιμολυσμένα προϊόντα, ώστε να μην μπορούν να πωληθούν, ενώ ταυτόχρονα επεδίωκε να αποδείξει ότι η απειλή είναι πραγματική.

Η αστυνομία απέσυρε άμεσα όλα τα σχετικά προϊόντα από τα ράφια και έχει ήδη διαπιστώσει πρόβλημα σε πέντε βαζάκια βρεφικής τροφής, στα οποία βρέθηκε ουσία από την ομάδα των γλυκολών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της περιοχής, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρα από κάμερα ασφαλείας, τον οποίο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «αδίστακτο».

Από τις αρχές του κρατιδίου ζητήθηκε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και να παρατηρούν αν οι συσκευασίες φαίνονται κατά οποιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένες. Τονίστηκε πάντως ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή υστερίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου