ΔΙΕΘΝΗ

Ήρωας στις ΗΠΑ 30χρονος που δέχθηκε πέντε σφαίρες στο μακελειό του Όρεγκον

ήρωας-στις-ηπα-30χρονος-που-δέχθηκε-πέντ-295358

Φοιτητής, πρώην βετεράνος του στρατού, δέχθηκε πέντε σφαίρες, στην προσπάθειά του να σώσει άλλους φοιτητές στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στο Όρεγκον που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άτομα, ανάμεσά τους και ο δράστης.

Ο Κρις Μιντς προσπάθησε να προστατεύσει τους φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης και να εμποδίσει τον δράστη.

Ο 30χρονος, ο οποίος χαιρετίζεται ως ήρωας στις ΗΠΑ, πέρασε όλη την ημέρα στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Κρις Μιντς δεν προσπάθησε να τρέξει μακριά από τα πυρά. Ο νεαρός άνδρας έτρεξε προς τον ένοπλο, προσπαθώντας να προστατεύσει τους συμφοιτητές του.

«Προσπάθησε να μπλοκάρει την πόρτα, για να εμποδίσει τον ένοπλο από το να μπει μέσα, δέχεται τρεις σφαίρες, πέφτει στο πάτωμα, κοιτάζει τον ένοπλο και λέει: “Σήμερα είναι τα γενέθλια του γιου μου” και στη συνέχεια δέχεται άλλους δύο πυροβολισμούς» είπε η θεία του, Ουάντα Μιντς.

Η ξαδέλφη του είπε ότι τα ζωτικά του σημεία είναι φυσιολογικά. «Θα πρέπει να μάθει να περπατάει ξανά, αλλά κατάφερε να επιβιώσει» είπε η ξαδέλφη του Αριάνα Έρνχαντ.

Ο Μιντς υπηρέτησε 10 χρόνια στον στρατό και είχε ξεκινήσει το κολέγιο μόλις αυτή την εβδομάδα.

Δέχθηκε σφαίρες στην πλάτη, την κοιλιά και τα χέρια, ενώ τα πόδια του είναι σπασμένα.

Το πρωί της Παρασκευής, μήνυμα στη σελίδα του Κρις Μιντς στο Facebook έγραφε: «Είμαι φίλος του Κρις. Ο Κρις μού ζήτησε να ευχαριστήσω όλους σας για τη στήριξη, είναι ευγνώμων και σκέφτεται την κοινότητα και όλα τα θύματα».

Ο ξάδελφός του, Ντέρεκ Μπουρζουά είπε ότι ο ξάδελφός του κυνήγησε τον δράστη. «Δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί απλά και να κοιτάζει ενώ κάτι τόσο τρομερό συνέβαινε».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου