ΔΙΕΘΝΗ

Η ομελέτα των 1.000 δολαρίων -Η ακριβότερη στον κόσμο [εικόνες]

η-ομελέτα-των-1-000-δολαρίων-η-ακριβότερη-σ-294273

Πόσοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 1.000 δολάρια για μια ομελέτα; Πολλοί, αν πιστέψουμε τον σεφ του εστιατορίου «Νorma» που βρίσκεται στο Le Parker Meridien Hotel της Νέας Υόρκης.

Το εστιατόριο «Norma» στο Μανχάταν παρασκευάζει 10 τέτοιες ομελέτες το χρόνο, που γίνονται ανάρπαστες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους πιο… φτωχούς να απολαύσουν ένα μόνο κομματάκι για 100 δολάρια! Το υψηλό κόστος της οφείλεται βέβαια στα υλικά που περιέχει, που δεν είναι μόνο αυγουλάκια. Περιλαμβάνει στα συστατικά της έναν ολόκληρο αστακό, χαβιάρι (μόνο το χαβιάρι στην κορυφή κοστίζει 650 δολάρια), κρέμα γάλακτος και σχοινόπρασο!

Ο σεφ του εστιατορίου Emile Castillo λέει για το πανάκριβο πιάτο: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πιάτο για λίγους, πεντανόστιμο και ξεχωριστό. Οι πελάτες μας το επιλέγουν ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραγγέλνουν ένα μόνο κομμάτι για 100 δολάρια. Περίπου 10 άτομα το μήνα το κάνουν αυτό, ενώ μόλις 10 το χρόνο διαλέγουν ολόκληρη την ομελέτα. Μπορεί να είναι για περιορισμένης οικονομικής επιφάνειας πελάτες, όμως έχει πέραση».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου