ΔΙΕΘΝΗ

O πρώην μπάτλερ του Τραμπ θέλει να δολοφονηθεί ο Ομπάμα από τον στρατό

o-πρώην-μπάτλερ-του-τραμπ-θέλει-να-δολοφ-2938

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, η υπηρεσία υπεύθυνη για την ασφάλεια του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, έχει ανοίξει έρευνα σε βάρος του πρώην μπάτλερ του Ντόναλντ Τραμπ που, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλεσε… τον αμερικανικό στρατό να σκοτώσει τον Ομπάμα.

Ο μπάτλερ ήταν στη δούλεψη του Τραμπ για 30 χρόνια και ο ίδιος ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έσπευσε να καταδικάσει τις «φρικτές αναφορές».

Ο Άντονι Σενεκάλ, που μέχρι το 2009 ήταν για τρεις δεκαετίες ο οικονόμος του Τραμπ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook πως ο Ομπάμα «έπρεπε να είχε βγει από τη μέση από τον στρατό μας και να πυροβοληθεί ως ξένος πράκτορας από την πρώτη του θητεία».

Η ανάρτηση δεν ήταν δημόσια, όμως διαδόθηκε γρήγορα και ο ίδιος ο Σενεκάλ επιβεβαίωσε τη γνησιότητά του.

Πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας την Πέμπτη στο CNN πως ο Ομπάμα θα έπρεπε «να κρεμαστεί στη βεράντα» του Λευκού Οίκου. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Λευκό Οίκο «λευκό τζαμί», επαναλαμβάνοντας την «θεωρία» πως ο Ομπάμα είναι… μουσουλμάνος.

Η απειλή κατά της ζωής εν ενεργεία προέδρου είναι αδίκημα στις ΗΠΑ, εξ ου και η Μυστική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα.

Η ίδια η εκστρατεία του Τραμπ έσπευσε να πάρει αποστάσεις, λέγοντας πως ο Σενεκάλ «δεν είναι πλέον υπάλληλος του κυρίου Τραμπ από το 2009 και έπειτα» και πως «καταδικάζει απερίφραστα τις φρικτές αναφορές του κυρίου Σενεκάλ».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου