ΔΙΕΘΝΗ

Εξαλλος ο Λευκός Οίκος με τη selfie του Ομπάμα

εξαλλος-ο-λευκός-οίκος-με-τη-selfie-του-ομπάμ-292141

Έντονη κριτική άσκησε ο Λευκός Οίκος στην Samsung για την προώθηση μιας φωτογραφίας selfie που τράβηξε ο παίκτης Ντέιβιντ Ορτίζ των Boston Red Sox με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Ορτίζ με το κινητό του μάρκας Samsung νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και διαδόθηκε μέσω twitter από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε εκατομμύρια ακόλουθους της.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε πως η εικόνα του Προέδρου δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς. Οι εκπρόσωποι της Samsung δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει το θέμα.

Ο Κάρνεϊ δήλωσε επίσης πως οι δικηγόροι του Λευκού Οίκου συσκέπτονται για το θέμα. «Χωρίς να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες, μπορώ να σας πω ότι, κατά κανόνα, ο Λευκός Οίκος αντιτίθεται στις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η εικόνα του Προέδρου για εμπορικούς σκοπούς και σίγουρα έχουμε αντιρρήσεις σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε.

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει τι είδους αντιρρήσεις εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ορτίζ χάρισε μια φανέλα των Red Sox στον Ομπάμα με τυπωμένο το όνομα του προέδρου επάνω την περασμένη Τρίτη και στη συνέχεια τον έπεισε να ποζάρει για μία selfie.

«Του έδωσα τη φανέλα και οι φωτογράφοι ετοιμάζονταν να τραβήξουν εικόνες και τότε σκέφτηκα, πραγματικά την τελευταία στιγμή, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να τραβήξω μία με το κινητό μου, τώρα που έχω την ευκαιρία» δήλωσε ο Ορτίζ στην Boston Globe.

«Δεν έχει κάθε μέρα την ευκαιρία να τραβήξεις μια φωτογραφία με τον Πρόεδρο» πρόσθεσε ενώ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως δέχτηκε χρήματα από την Samsung για να τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου