ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία με μαθητές στην Αίγυπτο: Σύγκρουση σχολικού με βυτιοφόρο

τραγωδία-με-μαθητές-στην-αίγυπτο-σύγκ-29206

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα σχολικό λεωφορείο συγκρούσθηκε με τρία άλλα οχήματα σε ερημική οδό στο Δέλτα του Νείλου βορείως του Καΐρου.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ανάμεσα στα οχήματα που συγκρούσθηκαν ήταν και ένα βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ από ιδιωτικούς ενημερωτικούς ιστότοπους εικονίζουν το σχολικό λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες και αργότερα απανθρακωμένο, φανερώνοντας ότι πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν επίσης από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Νταμανχούρ, σε απόσταση 150 χλμ. από το Κάιρο.

Η σύγκρουση οφειλόταν σε ντεραπάρισμα του σχολικού λεωφορείου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπεχέιρα, στην οποία ανήκει η Νταμανχούρ.

Το σημερινό δυστύχημα συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε σύγκρουση λεωφορείου στη νότια Αίγυπτο. Εκατοντάδες σκοτώνονται και χιλιάδες τραυματίζονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Αιγύπτου, τα οποία συχνά προκαλούνται από απρόσεκτη οδήγηση και την κακή κατάσταση των δρόμων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου