ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία : Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ντίλαν Κρους, σύμβολο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων

κολομβία-υπέκυψε-στα-τραύματά-του-ο-ντ-291137

Ο Ντίλαν Κρους, ο έφηβος που μετατράπηκε με τραγικό τρόπο σε σύμβολο των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Κολομβία, όταν τραυματίστηκε από το μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου, υπέκυψε στα τραύματά του αργά χθες το βράδυ.

Ο έφηβος που μετατράπηκε με τραγικό τρόπο σε σύμβολο των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Κολομβία, όταν τραυματίστηκε από το μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου, υπέκυψε στα τραύματά του αργά χθες το βράδυ.

Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου της χώρας, Ιβάν Ντούκε, με επικεφαλής συνδικάτων και επιχειρηματικών ενώσεων, στο πλαίσιο του «εθνικού διαλόγου» που ανήγγειλε με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης στη χώρα, ύστερα από πέντε ημέρες διαδηλώσεων.

Ο θάνατος του δεκαοκτάχρονου Ντίλαν Κρους, που ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί και νοσηλευόταν μετά το σοβαρό τραυματισμό του το Σάββατο, αναμένεται να κλιμακώσει τις επικρίσεις για τις τακτικές της ESMAD, της κολομβιανής δύναμης αντιμετώπισης ταραχών.

Ήδη από την ημέρα την απεργίας, την Πέμπτη, η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πριν ανακοινωθεί ότι πέθανε, διαδηλωτές πέρασαν από το νοσοκομείο Άγιος Ιγνάτιος φωνάζοντας «Να είσαι δυνατός Ντίλαν!»

Αρκετοί σταμάτησαν μπροστά σε μια σύνθεση λουλουδιών σε σχήμα καρδιάς, γύρω από την οποία ήταν τοποθετημένα κεριά και πλακάτ για τον νεαρό.

Ο Ντούκε ανέφερε μέσω Twitter ότι ο θάνατος του Κρους τού προκάλεσε βαθιά θλίψη, εξέφρασε δε τα συλλυπητήριά του στη μητέρα του, στον παππού του και στις δύο αδελφές του.

Οι Αρχές είχαν ήδη ανακοινώσει πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, εξαιρετικά αντιδημοφιλής, κάλεσε χθες τους οργανωτές των κινητοποιήσεων να μεταβούν στο προεδρικό μέγαρο στο πλαίσιο του «εθνικού διαλόγου» για κοινωνικά ζητήματα και για τον αγώνα εναντίον της διαφθοράς, που θέλει να διαρκέσει έως τα μέσα Μαρτίου.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου