ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στη Λεπέν για παραπλανητικό φέιγ-βολάν

πρόστιμο-10-000-ευρώ-στη-λεπέν-για-παραπλαν-290030

Ένα παραπλανητικό φέιγ-βολάν που μοίραζαν τα μέλη του Εθνικού Μετώπου την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2012, επέφερε πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ στην Μαρίν Λεπέν. Στο φέιγ-βολάν εμφανιζόταν ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν να ζητά, στα αραβικά, την ψήφο των Αράβων που ζουν στη χώρα.

Στο φέιγ-βολάν υπήρχε μια φωτογραφία του Μελανσόν συνοδευόμενη από το σύνθημα “Δεν υπάρχει μέλλον για τη Γαλλία χωρίς τους Άραβες-Ψηφίστε Μελανσόν”. Τα φυλλάδια αυτά μοιράστηκαν σε μια εκλογική περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ όπου ήταν υποψήφιοι η Λεπέν και ο Μελανσόν.

Τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Λεπέν για απάτη για το φέιγ-βολάν που σχεδίασαν και μοίρασαν μέλη του κόμματός της. Ο δικηγόρος της είπε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας της με τον Μελανσόν το 2012 η Λεπέν παρουσίασε το πλαστό φέιγ-βολάν λέγοντας ότι η επίμαχη φράση προερχόταν από μια ομιλία που εκφώνησε ο αριστερός υποψήφιος στη Μασσαλία.
Ο Μελανσόν δεν αμφισβήτησε ότι είπε τη φράση αλλά τόνισε ότι το φέιγ-βολάν είναι παραπλανητικό, αφού φαινόταν σαν να προερχόταν από το δικό του επιτελείο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου