ΔΙΕΘΝΗ

Το παρελθόν του βετεράνου που άνοιξε πυρ στο Φορτ Χουντ ερευνούν οι Αρχές

το-παρελθόν-του-βετεράνου-που-άνοιξε-π-290001

Ερευνητές εξετάζουν το παρελθόν και το ιστορικό της θητείας του βετεράνου που άνοιξε πυρ και σκότωσε τρία μέλη στρατιωτικού προσωπικού στη βάση Φορντ Χουντ του Τέξας, πριν αυτοκτονήσει. Ο ένοπλος είχε ζητήσει βοήθεια για κατάθλιψη, άγχος και άλλα προβλήματα, ανέφερε ο αντιπτέραρχος Μαρκ Μάιλι.

«Ψάχνουμε πιο βαθιά στο παρελθόν του» είπε.

Ο 34χρονος άνδρας, τον οποίο μία πηγή κατονόμασε ως Άιβαν Λόπες, είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και περνούσε από αξιολόγηση για μετα-τραυματικό στρες. Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο, ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί δήλωσαν ότι δεν είχε δώσει σημάδια στους γιατρούς ότι μπορεί να βλάψει τον εαυτό του ή άλλους.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς, άλλα 16 άτομα τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον τρία από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Είχε φτάσει στο Φορτ Χουντ τον Φεβρουάριο.

Το όλο περιστατικό διήρκεσε μεταξύ 15 και 20 λεπτών. Ο Ιβάν Λόπεζ μπήκε στη βάση και κατευθύνθηκε σε δύο συγκεκριμένα κτίρια, όπου άρχισε να πυροβολεί κατά των συναδέλφων του.

Στην ίδια βάση είχε σημειωθεί επίθεση και το 2009 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 32.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου