ΔΙΕΘΝΗ

Κάμερον: Ο Τ. Κόρμπιν δείχνει «συμπάθεια στην τρομοκρατία»

κάμερον-ο-τ-κόρμπιν-δείχνει-συμπάθει-289051

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σήμερα εναντίον του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, κατηγορώντας τον ότι δείχνει “συμπάθεια στην τρομοκρατία”, στην ομιλία που εκφώνησε κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

“Χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν για τον νέο ηγέτη των Εργατικών. Όμως στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να ξέρετε παρά μόνο ένα πράγμα: πιστεύει ότι ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν μια τραγωδία” είπε ο Κάμερον ενώπιον υποστηρικτών και στελεχών του κόμματός του.

“Ε, όχι. Η τραγωδία είναι οι σχεδόν 3.000 άνθρωποι που σκοτώθηκαν ένα πρωί στη Νέα Υόρκη”, συνέχισε, αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

“Φίλοι μου, δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον άνθρωπο να διασπείρει στη χώρα που αγαπούμε αυτήν την ιδεολογία που απειλεί την ασφάλεια, που δείχνει συμπάθεια στην τρομοκρατία και οδηγεί στο μίσος απέναντι στη Βρετανία” είπε καταχειροκροτούμενος ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η επίθεση αυτή έγινε με αφορμή μια δήλωση που είχε κάνει το 2011 ο Κόρμπιν ο οποίος όμως χρησιμοποίησε τη λέξη “τραγωδία” για να εκφράσει την αντίθεσή του στην εκτέλεση του μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν καθώς έτσι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν οδηγήθηκε ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Κάμερον επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει και τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία στις εκλογές του 2020 και είπε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησής του για τα επόμενα πέντε χρόνια θα επικεντρωθεί γύρω από μια ιδέα: να καταστεί η Βρετανία μια χώρα “πιο ισχυρή”, όπου “οι ενοικιαστές θα γίνουν ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι εργοδότες (…) και όπου ο εξτρεμισμός θα νικηθεί μια και καλή”. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα λάβει μέτρα εναντίον των σχολείων που ωθούν τους μαθητές τους στη θρησκευτική ριζοσπαστικοποίηση.

“Να μην έχετε καμία αμφιβολία: αν διδάσκετε τη μισαλλοδοξία, θα σας κλείσουμε”, κατέληξε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου