ΔΙΕΘΝΗ

Παιδί – θαύμα από την Γκάνα

παιδί-θαύμα-από-την-γκάνα-289047

Το να γίνεις αποδεκτός από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο όπως το Harvard ή το Yale θεωρείται κατόρθωμα, καθώς οι πύλες των εκπαιδευτικών αυτών ιδρυμάτων ανοίγουν μόνο για την «αφρόκρεμα» των φοιτητών που θα στελεχώσουν την αυριανή πολιτική και κοινωνική ελίτ.

Ο 17χρονος Κουάσι Ενιν είναι το νέο παιδί-θαύμα των ΗΠΑ, καθώς έκανε πραγματικότητα το όνειρο κάθε τελειόφοιτου: και τα 8 πανεπιστήμια της αποκαλούμενης Ivy League τον θέλουν στην «οικογένειά» τους και εκείνος πλέον μπορεί να επιλέξει πού θα αποκτήσει την καλύτερη δυνατή μόρφωση που θα του εξασφαλίσει το καλύτερο μέλλον.

Ο Κουάσι είναι γιος δύο νοσοκόμων, που ήρθαν πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες από την Γκάνα με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους αλλά και για την οικογένεια που ήθελαν να δημιουργήσουν. Οπως δήλωσε ο πατέρας του, ο Κουάσι μεγάλωσε με την παρότρυνση να είναι καλός μαθητής και να γίνει επιτυχημένος. Ταυτόχρονα όμως οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ασχοληθεί και με τη μουσική, και συγκεκριμένα τη βιόλα και το τραγούδι. Είναι ένα αγόρι χαμηλών τόνων, με πολύ καλή σχέση με τους συμμαθητές του και τους καθηγητές του.

Ο νεαρός μαθητής αρίστευσε στο σχολείο του, ενώ στις εισαγωγικές εξετάσεις κατάφερε να πετύχει επιδόσεις που τον τοποθετούν στο 1% των καλύτερων συνομηλίκων του. Κινητήριος δύναμή του το «πάθος» του, όπως λέει ο ίδιος.

Υπέβαλε αιτήσεις σε όλα τα κορυφαία πανεπιστήμια με την ελπίδα να γίνει δεκτός σε κάποιο από αυτά. Η πρώτη θετική απάντηση ήρθε από το Princeton και ακολούθησαν τα Brown, Cornell, Dartmouth, Columbia, University of Pennsylvania και Yale. Τελευταία ήρθε η απάντηση από το Harvard, και ο Κουάσι δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, αφού ανέμενε ότι τουλάχιστον το πανεπιστήμιο αυτό θα τον απέρριπτε. Για την ιστορία, η νεαρή ιδιοφυΐα έχει δεχτεί προτάσεις και από άλλα πολύ καλά πανεπιστήμια, λιγότερο όμως προβεβλημένα.

Στόχος του να γίνει γιατρός

Ονειρο του Κουάσι είναι να γίνει γιατρός και συγκεκριμένα καρδιολόγος ή νευρολόγος. Ακόμη δεν έχει αποφασίσει σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει και η επιλογή θα είναι σαφώς δύσκολη. Προς το παρόν, όπως είπε σε συνέντευξή του, κλίνει υπέρ του Yale επειδή έχει καλές σχολές ιατρικής και μουσικής, που είναι οι δύο μεγάλες του αγάπες. Εξετάζει, όμως, και την πρόταση του Princeton που παρέχει καλύτερη υποτροφία, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες των γονιών του είναι αρκετά περιορισμένες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου