ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργός Οικολογίας η Σεγκολέν Ρουαγιάλ στη νέα γαλλική κυβέρνηση

υπουργός-οικολογίας-η-σεγκολέν-ρουαγ-287814

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ορίσθηκε υπουργός Οικολογίας στην νέα γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό τον Μανουέλ Βαλς.

Ο Μισέλ Σαπέν αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Αρνό Μοντεμπούρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Οι Λοράν Φαμπιούς, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Κριστιάν Τομπιρά παραμένουν στα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και Δικαιοσύνης αντίστοιχα.

Ο 51χρονος Βαλς ανέλαβε από τον Ολάντ το καθήκον να ηγηθεί μιας «μαχητικής κυβέρνησης» και να εφαρμόσει «το σύμφωνο ευθύνης», θεμελιώδη λίθο της οικονομικής πολιτικής του γάλλου προέδρου, το οποίο προβλέπει μείωση του κόστους εργασίας για τους εργοδότες προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Ολάντ υπογράμμισε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή «να πείσει» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι υπομονετική και ελαστική όσον αφορά τη μείωση των ελλειμμάτων της Γαλλίας, την ώρα που η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν οι Σοσιαλιστές έχει συμβάλει στη μείωση της δημοτικότητάς τους στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και την εκτόξευση της Μαρίν Λεπέν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου