ΔΙΕΘΝΗ

«Αυτοκτονία» ο θάνατος του ακροδεξιού Σάσκο Μπίλι

αυτοκτονία-ο-θάνατος-του-ακροδεξιο-287735

Στο συμπέρασμα ότι ο ακροδεξιός Ουκρανός ηγέτης έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, κλείνοντας έτσι το φάκελο της υπόθεσή του.

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Αλεξάντερ Μουζίτσκο, είχε πέσει νεκρός στα τέλη Μαρτίου υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Αν και αρχικά η επίσημη εκδοχή που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι τη νύχτα της 24ης Μαρτίου μια ειδική αστυνομική επιχείρηση για την εξουδετέρωση των ένοπλων ομάδων διεξήχθη στην περιοχή Ρίβνο της δυτικής Ουκρανίας και κατά την συμπλοκή με την αστυνομία ο Μουζίτσκο πυροβολήθηκε, στη συνέχεια οι αρχές τροποποίησαν την ιστορία λέγοντας ότι ο Μουζίτσκο είχε αυτοκτονήσει προκειμένου να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Η ακροδεξιά οργάνωση, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες αναταραχές στη χώρα, μετά το θάνατο του Μουζίτσικο, ορκίστηκε να εκδικηθεί για το θάνατο του ηγέτη της. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το αποτέλεσμα της έρευνας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου