ΔΙΕΘΝΗ

Τουριστικό τρικ ή θαύμα: Ισπανοί ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το Άγιο Δισκοπότηρο [εικόνες]

τουριστικό-τρικ-ή-θαύμα-ισπανοί-ισχυρ-287690

Ισπανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το Άγιο Δισκοπότηρο, το θρυλικό σκεύος από το οποίο ήπιε ο Ιησούς κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου.

Οπως γράφει και το Huffingtonpost η λέκτορας μεσαιωνικής ιστορίας Margarita Torres ο ιστορικός τέχνης José Manuel Ortega del Rio υποστηρίζουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Kings of the Grail» ότι το Άγιο Δισκοπότηρο δόθηκε ως δώρο στον Βασιλέα Φερνάνδο τον 1ο, που βασίλευσε μεταξύ 1037 και 1065, από κάποιον Μουσουλμάνο βασιλιά.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του μουσείου της βασιλικής, Raquel Jaén, δήλωσε πως το κύπελλο αφαιρέθηκε από την βιτρίνα του μουσείου την Παρασκευή και τώρα αναζητούν ένα εκθεσιακό χώρο αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει τα πλήθη.

Το δισκοπότηρο είναι κατασκευασμένο από αχάτη, χρυσό και όνυχα και στολισμένο με πολύτιμους λίθους. Οι δυο ερευνητές έκαναν έρευνά τρία χρόνια. Αυτή βασίστηκε σε δύο αιγυπτιακές περγαμηνές που βρήκαν το 2011 στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν τουλάχιστον 200 υποτιθέμενα Άγια Δισκοπότηρα. Στο βιβλίο μάλιστα οι συγγραφείς προσπαθούν να καταρρίψουν την αυθεντικότητα ορισμένων από τον πιο γνωστών υποψήφιων.

+

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου