ΔΙΕΘΝΗ

Πλημμύρες σαρώνουν την Ιταλία, στις ταράτσες για να γλιτώσουν οι κάτοικοι

πλημμύρες-σαρώνουν-την-ιταλία-στις-τα-28701

Στο έλεος πλημμυρών η πόλη Καράρα της κεντρικής Ιταλίας. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης πλημμύρισε εξαιτίας νέου κύματος κακοκαιρίας που προκάλεσε την υπερχείλιση των ποταμών Καριόνε και Παρμινόλα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, σπίτια και εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν, πολίτες κατέφυγαν στις ταράτσες για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Σε τρεις ώρες έπεσε βροχή ενός μήνα, χιλιάδες είναι οι πλημμυροπαθείς, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ορισμένους δρόμους το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο, ενώ έως το απόγευμα συνέχιζε να βρέχει στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης.

Δεκάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους· πολλοί κάτοικοι οι οποίοι ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών κατέφυγαν στις ταράτσες.

Η Πυροσβεστική επενέβη με πλωτά και εναέρια μέσα για να απεγκλωβίσει πολίτες που κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά. Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Η λάσπη και τα ορμητικά νερά προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Καράρα.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις της ευρύτερης περιοχής της Τοσκάνης.

Τα φράγματα των ποταμών Καριόνε και Παρμινόλα κατέρρευσαν λόγω αδιάκοπων βροχοπτώσεις και οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να σώσουν νωρίς το πρωί της Τετάρτης δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι ζούσαν σε εργαστήριο ξυλείας κοντά στον ποταμό Καριόνε.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει προκαλέσει και την ανησυχητική άνοδο της στάθμης ποταμών στην περιφέρεια της Γένοβας και του Τορίνο, όπου η Πολιτική Προστασία παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου