ΔΙΕΘΝΗ

Εξαρθρώθηκε αποσχιστική οργάνωση που ετοίμαζε χτύπημα στη Βενετία

εξαρθρώθηκε-αποσχιστική-οργάνωση-πο-286242

Στη σύλληψη 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης της περιφέρειας Βένετο προχώρησαν οι ιταλικές αρχές, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα.

Η εισαγγελία της Μπρέσια απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και παράνομη κατοχή όπλων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών της Αστυνομίας, «τα μέλη της οργάνωσης, η οποία εμφανιζόταν με διαφορετικά ονόματα και εμπνεόταν από αποσχιστική ιδεολογία, είχαν σχεδιάσει σειρά ενεργειών, στις οποίες περιλαμβανόταν και χρήση βίας, με στόχο την ανεξαρτησία του Βένετο και άλλων περιοχών από το ιταλικό κράτος».

Μεταξύ των άλλων, η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε και στην κατάσχεση ενός «αυτοσχέδιου τανκ», όπως χαρακτηρίζεται, με το οποίο οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν θεαματική επιχείρηση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου, η εισαγγελία της Μπρέσια θα δώσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα και τους στόχους της αποσχιστικής αυτής οργάνωσης και των μελών της.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου