ΔΙΕΘΝΗ

Βιολετόκρανους στη Σκωτία και κυβόσχημα αυγά «ανακάλυψε» ο βρετανικός Τύπος

βιολετόκρανους-στη-σκωτία-και-κυβόσχ-285241

Οι Βρετανοί συντάκτες άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη, με αφορμή την Πρωταπριλιά, και βρήκαν σχιστολιθικό φυσικό αέριο στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ επίσης «ανακοίνωσαν» την ανάπτυξη «βιολετόκρανων» κατά μήκος των συνόρων με τη Σκωτία.

Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας επικράτησε στα πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων. «Τα Ηνωμένα Έθνη προετοιμάζουν μια ειρηνευτική αποστολή στα σύνορα της Σκωτίας για την περίπτωση που κερδίσει το ’ναι’ στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της» τον προσεχή Σεπτέμβριο, γράφει ο Independent.

Ωστόσο, για να αποφευχθεί τυχόν σύγχυση καθώς το κυανό είναι το χρώμα των Σκωτσέζων αυτονομιστών, οι στρατιώτες του ΟΗΕ δεν θα φορούν τα παραδοσιακά γαλάζια κράνη τους, αλλά «βιολετί μπερέδες», επειδή -όπως λέει η εφημερίδα- η απόχρωση αυτή κρίθηκε «πιο ουδέτερη».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο ΟΗΕ φοβάται ότι θα σημειωθούν συγκρούσεις παρόμοιες «με εκείνες της χολιγουντιανής ταινίας Braveheart» κατά μήκος των συνόρων.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Daily Telegraph έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νέου νομίσματος της Σκωτίας: αν και διατηρείται η στερλίνα, το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ έχει αντικατασταθεί από μια φωτογραφία του πρωθυπουργού της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ. Η «στερλίνα Σάλμοντ» θα τυπώνεται σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στον Σον Κόνερι και θα μπει στην κυκλοφορία σε έναν χρόνο ακριβώς, την 1η Απριλίου 2015.

Και συνεχίζει: Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει επίσης στα σκαριά ένα απόρρητο σχέδιο με βάση το οποίο θα αλλάξει τη ροή της κυκλοφορίας, εναρμονιζόμενη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αντικατασταθούν 58.000 πινακίδες οδικής σήμανσης, ωστόσο το πιο επικίνδυνο σημείο του σχεδίου αυτού θα είναι η «συνάντηση» των οδηγών στα σύνορα. Οι Άγγλοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα μικρό, ενημερωτικό βίντεο με αυτοκινητάκια Λέγκο όπου εξηγείται πώς θα αποφύγουν τα τροχαία ατυχήματα.

Ξεφεύγοντας από τον «κανόνα», η εφημερίδα Sun υποστηρίζει ότι η βασίλισσα έδωσε την έγκρισή της για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου από τους κήπους του Μπάκιγχαμ, ενώ η Daily Express δημοσιεύει φωτογραφίες με τα κυβόσχημα αυγά που γεννιούνται από τις κότες ενός αγροκτήματος στη δυτική Αγγλία.

Το πρωταπριλιάτικο αστείο της Mirror ήταν διεθνούς εμβέλειας: σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν απαγόρευσε το αγγλοϊρλανδικό συγκρότημα One Direction γιατί τα μέλη του δεν υιοθέτησαν το κούρεμά του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου