ΔΙΕΘΝΗ

Πήγε για βάφτιση και… τον κατάπιαν τα κύματα

πήγε-για-βάφτιση-και-τον-κατάπιαν-τα-κ-284599

Ενας… χριστιανός που πήγε να βοηθήσει σε βάπτιση σε παραλία της Καλιφόρνια χάθηκε στη θάλασσα όταν τεράστια κύματα σάρωσαν την τελετή

Οπως γράφει το BBC, ο 43χρονος Μπενίτο Φλόρες μαζί με αρκετούς ακόμη παριστάμενους βρισκόταν στην προστατευόμενη περιοχή των αμμοθινών της Γουαδελούπης, βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα, το πρωί της Κυριακής.

Η ομήγυρη συμμετείχε στην βάπτιση ενός άνδρα που πραγματοποιούσε ο εξάδερφος του Μπενίτο, ιερωμένος Μαουρίγκρο Θερβάντες, μέσα στα νερά.

Τότε, στις 10.00 περίπου και ενώ η τελετή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, ένα τεράστιο κύμα σάρωσε το σημείο, παρασύροντας τρία άτομα.

Τα δύο από αυτά μπόρεσαν να επιστρέψουν στην στεριά, αλλά ο 43χρονος εξαφανίστηκε κάτω από τα νερά. «Ενα τεράστικο κύμα ήρθε και πήρε τον Μπενίτο … προσπάθησα να τον τραβήξω, αλλά ήταν βαρύς και τότε ήρθε ακόμη ένα μεγάλο κύμα», είπε ο ιερωμένος σε τοπικό κανάλι.

Η αμερικανική ακτοφυλακή συνέχισε να τον αναζητά ως το βράδυ, χωρίς αποτέλεσμα, οπότε και σταμάτησαν οι έρευνες. Οπως είπε ο επικεφαλής της Ντέιβιντ Σαντέσκι είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να αντέξει πάνω από 30 λεπτά στα παγωμένα νερά.

Ετσι, γράφτηκε ο επίλογος για την τελετή της Εκκλησίας του Φωτός του Ιωσού Χριστού στην Σάντα Μαρία, της οποίας ηγείται ο Θερβάντες, η οποία γίνεται δύο ή τρεις φορές κάθε χρόνο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου