ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Θα συνεχίσουμε χωρίς χρονικό όριο μέχρι να βρεθεί το Boeing

αυστραλία-θα-συνεχίσουμε-χωρίς-χρονι-283906

Ενώ πλησιάζει η στιγμή που τα μαύρα κουτιά του άφαντου Boeing της Malaysia Airlines θα σταματήσουν να εκπέμπουν, οι αυστραλιανές αρχές -που έχουν αναλάβει την έρευνα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό- αναφέρουν πως η αναζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί το αεροπλάνο. «Δεν θα βάλουμε χρονικό όριο, όλα δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή» λέει ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής, κανένα αντικείμενο που περισυνελέγη δεν έχει διαπιστωμένα συνδεθεί με το αεροσκάφος.

«Σαφώς δεν θα θέσουμε χρονικό όριο» στην έρευνα είπε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ. «Μπορούμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί» είπε.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις ότι ήταν «βιαστικό» το συμπέρασμα των μαλαισιανών αρχών πως το αεροσκάφος έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ο Άμποτ εμφανίστηκε να μην τις συμμερίζεται.

«Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως το αεροσκάφος χάθηκε και χάθηκε κάπου στον Ινδικό Ωκεανό» είπε. «Η ένταση και το μέγεθος των επιχειρήσεων αναζήτησης του αεροπλάνου αυξάνεται, δεν μειώνεται» κατέληξε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Συνολικά 20 αεροσκάφη και πλοία ψάχνουν στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Αυστραλίας τη Δευτέρα για το Boeing 777 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου