ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Στο στόχαστρο υπουργός για ψευδή δήλωση

παρίσι-στο-στόχαστρο-υπουργός-για-ψευ-283603

Γαλλίδα υπουργός που επανεξελέγη χθες δημοτική σύμβουλος στο Παρίσι, είναι ύποπτη για την υποβολή πλαστής δήλωσης κληρονομιάς, ανακοίνωσε σήμερα ανεξάρτητη διοικητική αρχή της Γαλλίας, η οποία παρέπεμψε την υπόθεσή της στην δικαιοσύνη.

Η Ανώτερη Αρχή για την Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής αποκάλυψε ότι υπάρχουν “σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την επάρκεια, την ακρίβεια και την ειλικρίνεια” των δηλώσεων της υπουργού Γαλλοφωνίας Γιαμινά Μπενγκιγκί.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν το 2012, το 2013 και το 2014. Αν οι κατηγορίες εναντίον της επιβεβαιωθούν, οι παραβάσεις της υπουργού επισύρουν ποινή φυλάκισης τριών ετών, την επιβολή προστίμου 45.000 ευρώ και την 10ετή απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως την ώρα αναμένεται κυβερνητικός ανασχηματισμός μετά την παταγώδη αποτυχία της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στη Γαλλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν την 59χρονη Μπενγκιγκί για πλαστή δήλωση, κάτι το οποίο η ίδια “διέψευσε επισήμως”.
Μέχρι στιγμής η υπουργός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά την σημερινή ανακοίνωση της Ανώτερης Αρχής για την Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου