ΔΙΕΘΝΗ

Τις διαφορές τους βολιδοσκόπησαν Αναστασιάδης – Έρογλου

τις-διαφορές-τους-βολιδοσκόπησαν-ανα-282969

Σε μια «ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου ή μη προόδου» προχώρησαν σε νέα τους συνάντηση ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

«Διαπιστώθηκαν οι μέχρι σήμερα διαφορές, διαπιστώθηκε από δικής μας πλευράς ή έχει επισημανθεί η ανακολουθία προτάσεων [της τουρκοκυπριακής πλευράς] σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Όπως είπε, στη συνάντηση «έγινε μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου ή μη προόδου, με βάση τις θέσεις που κατέθεσαν οι δύο πλευρές». Διαφαίνεται, προσέθεσε, ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαλόγου όσον αφορά όλα τα θέματα που άπτονται του Κυπριακού.

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο πρόεδρος της Κύπριου, εκφράστηκαν απόψεις για τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι το συντομότερο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διάλογος για τις αρχικές θέσεις των δύο πλευρών. Μια πιο λεπτομερής συζήτηση των όσων έχουν κατατεθεί ως σήμερα θα γίνει στη δεύτερη φάση.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, την οποία διάβασε η αναπληρώτρια ειδική σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Λίζα Μπάντενχαϊμ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα ξανασυναντηθούν σε έναν μήνα ή νωρίτερα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκε η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου