ΔΙΕΘΝΗ

The Times: Σουηδία και Φινλανδία οδεύουν προς ένταξη το καλοκαίρι στο ΝΑΤΟ

the-times-σουηδία-και-φινλανδία-οδεύουν-προς-28196

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέπραξε «τεράστια στρατηγική γκάφα» εξαπολύοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία οδεύουν να ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει (φωτογραφία, επάνω, Reuters).

«Το θέμα συζήτησης»

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν στη βρετανική εφημερίδα ότι η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη συμμαχία ήταν «το θέμα συζήτησης» και «πολλών συναντήσεων» μεταξύ υπουργών Εξωτερικών χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα, στην οποία πήραν μέρος Στοκχόλμη και Ελσίνκι, κατά τους Τάιμς.

Το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα πρέπει να «αποκαταστήσει τις ισορροπίες» με δικά της μέτρα.

Αν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας», είπε ο Πεσκόφ στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μια τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου