ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στον αέρα της Μπραζίλια -Αναγκαστική προσγείωση από αεροσκάφος

θρίλερ-στον-αέρα-της-μπραζίλια-αναγκα-280910

Στιγμές αγωνίας πάνω από την Μπραζίλια έζησαν οι επιβαίνοντες σε αεροσκάφος της Avianca Airlines, το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο πιλότος διαπίστωσε πως υπήρχε πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα προσγείωσης, το οποίο δεν λειτουργούσε και αμέσως έθεσε το αεροσκάφος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χρειάστηκε να κάνει γύρους πάνω από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, προκειμένου να αποβάλει τα καύσιμα ώστε να μειωθεί το βάρος του αεροσκάφους, πριν επιχειρήσει την αναγκαστική προσγείωση.

Ολα ευτυχώς εξελίχθηκαν ομαλά και κανένας από τους 49 επιβάτες και το πλήρωμα πέντε ατόμων του αεροσκάφους τύπου Fokker 100 δεν τραυματίστηκε. «Το αεροπλάνο παρουσίασε ένα πρόβλημα στα υδραυλικά και το μπροστινό σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε, οπότε ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση με τους πίσω τροχούς και την κοιλιά της ατράκτου», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εξ αιτίας της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Avianca έκλεισε για ώρα ο ένας από τους δύο διαδρόμους του αερολιμένα της Μπραζίλια, καθυστερώντας τις πτήσεις στο τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βραζιλίας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου