ΔΙΕΘΝΗ

«Καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού οι υδρογονάνθρακες»

καταλύτης-για-την-επίλυση-του-κυπρια-279569

Την πεποίθηση ότι οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

«Φανταστείτε», ανέφερε, «τον ίδιο χάρτη της περιοχής, με λυμένα τα προβλήματα Κύπρου και Τουρκίας. Στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας και οι δύο κοινότητες θα έχουν δικαίωμα στον φυσικό πλούτο της χώρας, κατ’ αναλογία του μεγέθους της καθεμιάς».

Μιλώντας στο επίσημο δείπνο του 3ου Ενεργειακού Συμποσίου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι για τη Λευκωσία προτιμητέα λύση είναι η διέλευση αγωγού μέσω Ελλάδας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν είναι ειδικός. Αυτό, σημείωσε, θα αποτελέσει αντικείμενο τεχνοοικονομικής μελέτης και μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι οι εισηγήσεις και τα πορίσματα του συμποσίου θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για τη χάραξη της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας, τόνισε ότι έχει παρέλθει ο κίνδυνος της πλήρους χρεοκοπίας που αντιμετώπιζε η Κύπρος. Ύστερα από 12 μήνες σκληρής δοκιμασίας, εφαρμογής μέτρων και αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων της Κύπρου έναντι των δανειστών της, τόνισε, η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου