ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο του θανάτου του ηγετικού στελέχους της ουκρανικής ακροδεξιάς Μουζίτσκο

βίντεο-του-θανάτου-του-ηγετικού-στελέ-276255

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το θανάσιμο πυροβολισμό του Ολεξάντρ Μουζίτσκο, ηγετικού στελέχους της ουκρανικής ακροδεξιάς, από την αστυνομία την Τετάρτη.

Το βίντεο δείχνει την άφιξη τριών αυτοκινήτων σε σημείο που βρισκόταν ο Μουζίτσκο και τη σύντομη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, πριν ο Μουζίτσκο πέσει νεκρός από τα πυρά.

Ο θάνατός του απειλεί να προκαλέσει τριβές στη νέα ηγεσία στο Κίεβο. Ο Μουζίτσκο ήταν μεν δραστήριο στέλεχος της ακροδεξιάς στις διαδηλώσεις εναντίον του Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, αλλά καταζητείτο από την αστυνομία για χουλιγκανισμό και επίθεση κατά του τοπικού εισαγγελέα -ενώ είχε «παρελθόν» με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών. Για τον θάνατό του ευθύνονται αξιωματούχοι της ειδικής μονάδας «Sokol», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μουζίτσκο «ήταν ακόμη εν ζωή. Όμως ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ολεξάντερ Ντόνιι δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Μουζίτσκο «εκτελέστηκε» και ότι είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.

«Δύο οχήματα μπλόκαραν την πορεία του αυτοκινήτου του. Τον έσυραν έξω και τον έβαλαν μέσα σε ένα από αυτά. Ύστερα τον έριξαν στο έδαφος, χειροπέδες στα χέρια του, δύο πυροβολισμοί στο κεφάλι» έγραψε ο βουλευτής.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου