ΔΙΕΘΝΗ

«Εγώ σκότωσα τον Οσάμα μπιν Λάντεν», λέει βετεράνος των αμερικανικών SEAL

εγώ-σκότωσα-τον-οσάμα-μπιν-λάντεν-λέ-27531

Η άκρα μυστικότητα γύρω από την επιχείρηση που είχε καταλήξει στην εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν έχει θρέψει πάμπολλα σενάρια. Τα μέλη της ομάδας των αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών SEAL παρέμεναν εκτός δημοσιότητας – μέχρι τώρα.

Λίγο πριν μεταδοθεί εκπομπή αμερικανικού καναλιού που πρόκειται να αποκαλύψει την ταυτότητα του πρωταγωνιστή της επιχείρησης, βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει ποιος ήταν εκείνος που πάτησε την σκανδάλη.

Πρόκειται για τον Ρομπ Ο’ Νιλ, βετεράνο της SEAL που τα τελευταία χρόνια βγάζει τα προς το ζην δίνοντας διαλέξεις ως ομιλητής και «εκπαιδευτής» για ενίσχυση ομαδικής συνεργασίας σε εταιρείες και οργανισμούς.

Αν και έχει γίνει διάσημος με την μετέπειτα δραστηριότητά του, στο βιογραφικό του αναφέρονται μεν οι παρασημοφορήσεις του και η συμμετοχή του σε «εξαιρετικά σημαντικές αποστολές» αλλά όχι η επιχείρηση για τον Μπιν Λάντεν.

Η βρετανική Daily Mail αναφέρει την Πέμπτη ότι αυτός ήταν το μέλος της ομάδας των SEAL που πάτησε την σκανδάλη στην επιχείρηση.

Η εφημερίδα συνομίλησε με τον πατέρα του, Τομ Ο’ Νιλ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η οικογένεια δεν φοβάται ότι θα γίνει στόχος των τζιχαντιστών: «Θα βάλω έναν κόκκινο στόχο στην πόρτα και θα πω, “ελάτε”» λέει.

Το αμερικανικό κανάλι Fox πρόκειται στις 11 Νοεμβρίου να παρουσιάσει εκπομπή σε δύο μέρη, στην οποία θα αποκαλύπτεται ο Ρομπ Ο’ Νιλ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η απόφασή του Ο’ Νιλ να μιλήσει έχει προκαλέσει δυσφορία εντός των SEAL.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου