ΔΙΕΘΝΗ

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του Μουμπάρακ

αντικρουόμενες-πληροφορίες-για-την-υ-271397

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα με την πίεσή του, αλλά δεν είναι σε κώμα, μεταδίδει το BBC, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσαν άλλα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες ο Μουμπάρακ έχει πέσει σε κώμα.

Το BBC επικαλείται εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, που επισημαίνει ότι ο ανατραπείς ηγέτης υποφέρει επίσης από ψυχολογικά προβλήματα.

Τo CNN, επικαλούμενο άλλο εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, μεταδίδει ότι ο Μουμπάρακ είναι σε κώμα και οι αρχές της φυλακής, στο νοσοκομείο της οποίας νοσηλεύεται, αποδέχτηκαν το αίτημα των γιων του να τους επιτραπεί να είναι δίπλα του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο έκπτωτος Αιγύπτιος πρόεδρος υπέστη σήμερα δύο καρδιακές ανακοπές και επακολούθησε η διαδικασία της ανάνηψης, σύμφωνα με μια ιατρική πηγή.

«Και στις δύο περιπτώσεις έγινε χρήση απινιδωτή (…) ο πρόεδρος περιοδικά χάνει τις αισθήσεις του, επίσης αρνείται να σιτιστεί», πρόσθεσε η ίδια πηγή, ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Αφότου οδηγήθηκε στις φυλακές Τόρα, έχει διαρρεύσει ότι ο έκπτωτος πρόεδρος πάσχει από υπέρταση, αναπνευστικά προβλήματα και από βαθιά κατάθλιψη.

Ο 84χρονος Μουμπάρακ καταδικάστηκε στις 2 Ιουνίου σε ισόβια κάθειρξη για συνέργεια στο θάνατο διαδηλωτών κατά την περσινή εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου