ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα – Οι Αρχές «ανακάλυψαν» 12 εκατομμύρια παιδιά που δεν ήξεραν ότι υπήρχαν

κίνα-οι-αρχές-ανακάλυψαν-12-εκατομμ-271169

Ένα λάθος που θα συζητηθεί έγινε στην απογραφή στην Κίνα και, μάλιστα, αφορά παιδιά. Σύμφωνα με ό, τι αναφέρει το Bloomberg, δεν καταμετρήθηκαν περίπου 12 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή περισσότερα από τον πληθυσμό μιας χώρας, όπως η Ελλάδα.

Η καταμέτρηση των παιδιών που γεννήθηκαν από το 2000 έως το 2010 έβγαλε τουλάχιστον 11,6 εκατομμύρια λιγότερα από όσα ήταν στην πραγματικότητα.

Η τελευταία στατιστική ενημέρωση που δημοσίευσε η κυβέρνηση ανεβάζει τον αριθμό των παιδιών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε 172,5 εκατομμύρια, πολύ πάνω από τα 160,9 εκατομμύρια σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα που είχαν καταγραφεί στην απογραφή του 2010.

Πώς έγινε το λάθος;

Η διαφορά θα μπορούσε να προκύπτει ως αποτέλεσμα της αποφυγής καταγραφής ορισμένων γεννήσεων από γονείς που φοβόντουσαν την ποινή για την παραβίαση της πολιτικής του ενός παιδιού.

Η Κίνα άρχισε να επιτρέπει σε όλα τα ζευγάρια να κάνουν δεύτερο παιδί μόλις το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι γονείς δεν θα ανέφεραν επίσημα ένα νεογέννητο εάν ξεπερνούσαν το όριο, μέχρι το παιδί να γίνει έξι ετών και να χρειαστεί να εγγραφεί στο σχολείο, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημογράφο Χε Γιαφού.

Περίπου το 57% των παιδιών που καταγράφηκαν αργότερα ήταν κορίτσια, υποδεικνύοντας ότι η διαφορά θα μπορούσε εν μέρει να συνδέεται με τους γονείς που δεν δήλωναν τη γέννησή τους, ώστε να συνεχίσουν να προσπαθούν για αγόρι.

Επιπλέον, η απογραφή του 2010 διεξήχθη την 1η Νοεμβρίου, επομένως θα είχαν χαθεί γεννήσεις τους τελευταίους δύο μήνες του έτους. Οι έρευνες απογραφής επίσης συνήθως δεν περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πεθάνει ή μετανάστευσαν τα ενδιάμεσα χρόνια.

Δύσκολο να μετρηθεί ο τεράστιος πληθυσμός

Οι αναθεωρήσεις δείχνουν πόσο δύσκολο είναι να μετρηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Να σημειώσουμε ότι με βάση την απογραφή του 2020, στην Κίνα ο πληθυσμός είναι 1.411.778.724.

Τα ποσοστά γεννήσεων για τα έτη 2011 έως 2017 αναθεωρήθηκαν επίσης προς τα πάνω στην τελευταία στατιστική επετηρίδα, υποδηλώνοντας ότι το πρόβλημα της υπομέτρησης του αριθμού των παιδιών πιθανότατα συνεχίστηκε και μετά το 2010.

Ωστόσο, με την Κίνα να εγκαταλείπει πλέον ουσιαστικά τα όρια στο μέγεθος της οικογένειας, θα μπορούσε να υπάρχει μικρότερη απόκλιση στο μέλλον. Το ανώτατο όριο για τις περισσότερες οικογένειες ορίζεται επί του παρόντος στα τρία παιδιά, αλλά δεν υπάρχουν κυρώσεις για την υπέρβασή του.

Ωστόσο, ο αριθμός των γεννήσεων αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται στην Κίνα και ο συνολικός πληθυσμός θα μπορούσε να αρχίσει να συρρικνώνεται ήδη από φέτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου