ΔΙΕΘΝΗ

Μπρος στην ελευθερία τι είναι 125 εκατομμύρια ευρώ

μπρος-στην-ελευθερία-τι-είναι-125-εκατομ-270678

Ο ουκρανός ολιγάρχης Ντμίτρο Φιρτάς κατέβαλε την εγγύηση των 125 εκατομμυρίων ευρώ που είχε οριστεί για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, όμως πρέπει να περιμένει έως ότου οι αρχές της Αυστρίας επαληθεύσουν την προέλευση του ποσού αυτού.

«Ένα ποσό ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρθηκε χθες (Τετάρτη) στον λογαριασμό του περιφερειακού εφετείου της Βιέννης», αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η υπηρεσία της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστρίας που ερευνά υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων ενημερώθηκε και θα επιβεβαιώσει την προέλευση των χρημάτων αυτών, επεσήμανε το δικαστήριο, εξηγώντας ότι εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας αναστέλλεται η αποφυλάκιση του Φιρτάς.

Συνεργάτης του αποπεμφθέντα προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο Φιρτάς, 48 ετών, συνελήφθη τη νύχτα της 12ης προς 13η Μαρτίου από την αυστριακή αστυνομία στο πλαίσιο μιας έρευνας του FBI και βάσει ενός αμερικανικού εντάλματος σύλληψης και κατηγορείται για διαφθορά και σύσταση και συμμορία σε σχέση με επιχειρηματικές συμφωνίες που σύναψε.

Η αυστριακή δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης του ουκρανού ολιγάρχη προς τις ΗΠΑ. Η τελική απόφαση για την έκδοσή του αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου