ΔΙΕΘΝΗ

Η Χίλαρι Κλίντον εξαίρει τον Τζο Μπάιντεν

η-χίλαρι-κλίντον-εξαίρει-τον-τζο-μπάιν-270578

H υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2016 Χίλαρι Κλίντον αποκάλεσε σήμερα τον Τζον Μπάιντεν καλό φίλο και σπουδαίο άνθρωπο, εξαίροντας την προσωπικότητά του 72χρονου πολιτικού λίγο αφότου εκείνος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν είναι «ένας καλός φίλος και σπουδαίος άνθρωπος. Σήμερα και πάντα, αντλούμε έμπνευση από την αισιοδοξία του και τη δέσμευσή του να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο» επισήμανε η Κλίντον σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στο ίδιο κλίμα ήταν οι δηλώσεις ενός ακόμη βασικού διεκδικητή του χρίσματος, του Μπέρνι Σάντερς.

Ο Σάντερς δήλωσε ότι ελπίζει πως θα συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Τζον Μπάιντεν για ζητήματα όπως ο πλούτος, οι ανισότητες και η χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

«Ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι με εκείνον προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε» υπογράμμισε ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Εκείνος κατανοεί την ανάγκη να ανοικοδομήσουμε τη μεσαία τάξη. Και να αντιμετωπίσουμε την ανισότητα στο εισόδημα και τον πλούτο, (επιπλέον) ένα διεφθαρμένο σύστημα χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών, την κλιματική αλλαγή, την δικαιοσύνη στις φυλετικές σχέσεις. Αλλά και τη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό και την ανάγκη χρηματοδότησης της ανώτατης εκπαίδευσης από το Κράτος» τόνισε.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου