ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: «Συγγνώμη, λάθος» λέει σε Goldman Sachs – Süddeutsche Zeitung

κρεμλίνο-συγγνώμη-λάθος-λέει-σε-goldman-sachs-821-27058

«Ο πρόεδρος παραπληροφορήθηκε»: Απολογείται το Κρεμλίνο στην Goldman Sachs και την Süddeutsche Zeitung λέγοντας ότι σύμβουλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσαν λανθασμένα τον Ρώσο πρόεδρο ότι η γερμανική εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Ο Πούτιν είχε επαναλάβει στον τηλεμαραθώνιο ερωταπαντήσεων στον οποίο επιδόθηκε την Πέμπτη τις κατηγορίες για «δάκτυλο» Αμερικανών αξιωματούχων στις αποκαλύψεις των Panama Papers που έφερε στο φως η Suddeutsce Zeitung, επιμένοντας ότι η εφημερίδα ανήκει στην Goldman Sacks.

«Πρόκειται για λάθος όσων προετοίμασαν τα ενημερωτικά έγγραφα, λάθος δικό μου» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν ελέγχθηκαν και δόθηκαν στον πρόεδρο. Έχουμε απολογηθεί στην τράπεζα και θα απολογηθούμε επίσης στην εφημερίδα» ανέφερε.

Μιλώντας την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Süddeutsche Zeitung εξαρτάται οικονομικά από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sacks, αξιωματούχοι των ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη διαρροή και τα ρεπορτάζ του Τύπου έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν αμφιβολίες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τα έγγραφα που ήλθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, σειρά offshore στα «χέρια» στενών συνεργατών και φίλων του Ρώσου προέδρου, οι οποίες ενδέχεται να λειτουργούσαν ως μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα μιλώντας για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου