ΔΙΕΘΝΗ

Μαύρο ρεκόρ για τον πρόεδρο Ολάντ στα χρονικά των δημοσκοπήσεων

μαύρο-ρεκόρ-για-τον-πρόεδρο-ολάντ-στα-χ-26876

Το «μαύρο» ρεκόρ της χαμηλότερης δημοτικότητας για πρόεδρο στη σύγχρονη εποχή καταρρίπτει ο Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν έλθει «ενώπιος ενωπίω» με τους Γάλλους μέσω του τηλεοπτικού δέκτη.

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ πρόεδρος σε δημοσκόπηση στη σύγχρονη εποχή, και έρχεται ακριβώς τη στιγμή που ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στα μισά του δρόμου της προεδρικής θητείας που στιγματίζεται από την αποτυχία του να επιτύχει όσα υποσχέθηκε στους γάλλους.

Στη μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov οι πολίτες εγκρίνουν την προεδρία Ολάντ με μόλις 12% από 15% τον προηγούμενο μήνα. Άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν τη δημοτικότητά του στο 13%.

Λίγο πριν τη συνέντευξη-απολογισμό κατά την οποία θα επιχειρήσει να υπεραμυνθεί των πεπραγμένων του στην οικονομία, ο Ολάντ δέχτηκε το «χαστούκι» του διευθύνοντος συμβούλου της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας Credit Agricol.

«Η απουσία σαφούς οράματος και η έλλειψη συνοχής στις οικονομικές πολιτικές πλήττουν την εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα» δήλωσε ο Ζαν-Πολ Σιφλέ.

Ο Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με δημοσιογράφους, και για πρώτη φορά με πολίτες, σε μία συνέντευξη-απολογισμό του έργου του που θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης το βράδυ της Πέμπτης.

Αναπόφευκτα θα δεχθεί κριτική για τις υποσχέσεις που δεν τήρησε για τη μείωση της ανεργίας και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris που είχε δημοσιευτεί τη Δευτέρα το 96% των γάλλων δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν ανέλθει στην εξουσία το 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου