ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλιάνος κροίσος 77 ετών υποστηρίζει ότι έχει βρει τη φόρμουλα για να νικήσει το θάνατο [εικόνες]

βραζιλιάνος-κροίσος-77-ετών-υποστηρίζε-268036

O Abilio Diniz μπορεί να τρέξει προς τα πίσω, πάνω σε ένα διάδρομο, μέσα στο σκοτάδι. Πού είναι το περίεργο; Είναι 77 χρονών. Ο Βραζιλιάνος εκατομμυριούχος παίζει μποξ και σκουός, σηκώνει βάρη, ενώ μπορεί ακόμη και να…γίνει πατέρας.

Εχει μία 7χρονη κόρη και ένα 3χρονο γιο με τη δεύτερη σύζυγό του, η οποία είναι μόλις 41 ετών. Νεότερη και από τα τέσσερα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο.

3,7 δισ. περιουσία

Ο Diniz έχει καταγράψει όλη του τη σοφία σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Εξυπνα μυστικά για μία πετυχημένη ζωή», το οποίο είναι μπεστ-σέλερ στη Βραζιλία, όπου ο Diniz έχει «χτίσει» μία περιουσία, ύψους 3,5 δισ. δολ., σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ξεκίνησε ανοίγοντας μία αλυσίδα σούπερ-μάρκετ κι έφθασε να γίνει ο μεγαλύτερος έμπορος λιανικής.

Είμαι αθάνατος
Ο Diniz ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους στο γεγονός ότι – όπως ο ίδιος υποστηρίζει- έχει τελειοποιήσει μία φόρμουλα χάρη στην οποία θα καταφέρει να ξεγελάσει το…θάνατο.

«Πιστεύω ότι είμαι αθάνατος», λέει ο Diniz σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο Bloomberg από την υπερσύγχρονη έπαυλή του στο Σάο Πάολο. «Ακόμη κι αν υπάρχει μία πτώση όσον αφορά στη φυσική κατάσταση- λιγότερη δύναμη και λιγότερος μυϊκός τόνος -κερδίζω τόσα πολλά από άποψη εμπειρίας. Αποκτώ τη σοφία της ηλικίας χωρίς τα προβλήματα του γήρατος».

Ποιο είναι το μυστικό το

Η προσέγγιση του Diniz αποτελείται από έξι άξονες, οι οποίοι γίνονται εύκολα κατανοητοί αλλά δύσκολα εφαρμόζονται, ειδικά όταν έχεις κάποια ηλικία: Κάνε καθημερινά επίπονες ασκήσεις γυμναστικής, κάψε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνεις, περιόρισε χωρίς δισταγμό τις υποχρεώσεις σου, εξερεύνησε τον εσωτερικό ψυχισμό σου, προσευχήσου στο θεό και, πάνω από όλα, διατήρησε το πάθος.

“Αγάπησα έντονα τις γυναίκες στη ζωή μου”, λέει. “Κάθε μία την εκάστοτε εποχή”.
Ο Diniz εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά. Παραμένει πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ- μάρκετ Pao de Acucar, ενώ πέρυσι αγόρασε πακέτο μετοχών στη BRF SA , τη μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων στη Βραζιλία. Εγινε πρόεδρος της τον Απρίλιο και τον Αύγουστο διόρισε νέο CEO για να προωθήσει την ανάπτυξη.

Ποιος είναι

Αναμφισβήτητα δεν έγινε πλούσιος με το…σταυρό στο χέρι. Εχει αποκληρώσει τέσσερα από τα πέντε παιδιά του από την αυτοκρατορία των σούπερ-μάρκετ, βάζοντας την επιχείρηση πάνω από την οικογένεια, ενώ η ίδια η μητέρα του δεν του μιλάει εδώ και χρόνια. Παραδέχεται επίσης ότι υπέφερε από εκρήξεις οργής για πολλά χρόνια.

«Ημουν ικανός για άσκηση βίας εναντίον ανθρώπων, που με ενοχλούσαν ενώ οδηγούσα», γράφει στο βιβλίο του. «Συνήθιζα να λέω στους φίλους μου ότι δεν θα έβγαζα ποτέ φλας στο δρόμο όταν οδηγούσα, επειδή δεν ήθελα να πω σε κανένα που που θα πήγαινα».

Ο Diniz λέει ότι έκτοτε έχει μαλακώσει.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου