ΔΙΕΘΝΗ

Πληρωμένος δολοφόνος, ετών 12 -Ηταν ο εκτελεστής σε μακελειό στο Περού

πληρωμένος-δολοφόνος-ετών-12-ηταν-ο-εκτ-267742

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί στο Περού, όταν συνέλαβαν τον εκτελεστή που προκάλεσε μακελειό σε καφετέρια. Ο πληρωμένος δολοφόνος ήταν μόλις 12 ετών.

Ο Ναμπίλ Μπλάνκο Θέρδα, όπως λέγεται το αγόρι, ξεκίνησε την ανταλλαγή πυροβολισμών σε μία καφετέρια στην οποία σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ένα μέλος αντίπαλης συμμορίας, ενώ τραυματίστηκαν δύο ακόμη άτομα. Οπως επιβεβαίωσαν και οι αρχές, είναι ο νεαρότερος εκτελεστής που έχει συλληφθεί ποτέ στο Περού.

Ο 12χρονος, μαζί με δύο 16χρονους και αρκετούς ενήλικες συνεργούς του, συνελήφθησαν έπειτα από μία έφοδο της αστυνομίας. Ολοι τους είχαν στρατολογηθεί από τον Εντουιν Λόπεζ Γκάμπριελ, ηγετικό στέλεχος της μαφίας. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Γκάμπριελ είχε στήσει ένα συνδικάτο για να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές του. Χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη συμμορία για να τρομοκρατεί τους καταστηματάρχες, ώστε να εισπράττει χρήματα για προστασία, ενώ ήταν και ο «στρατός» του ενάντια σε άλλες συμμορίες.

Από τους 16 που συνελήφθησαν, βέβαια, τους αστυνομικούς σόκαρε περισσότερο η αποκάλυψη πως ο επικεφαλής τους ήταν το 12χρονο αγόρι, όπως αναφέρει η Daily Mail.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου