ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστρια αποπειράθηκε να κλέψει τούβλο από το Κολοσσαίο

τουρίστρια-αποπειράθηκε-να-κλέψει-το-264919

Σε μπελάδες με την αστυνομία βρίσκεται μια Καναδή έφηβη τουρίστρια που αποπειράθηκε να κλέψει ένα τούβλο από το Κολοσσαίο της Ρώμης, κρύβοντάς το στο σακίδιό του, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η 15χρονη φαίνεται πως ήθελε να πάρει ένα «μοναδικό» σουβενίρ στο σπίτι της από ένα από τα πιο διάσημα αρχαία μνημεία του κόσμου, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Κατά τη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής, το κορίτσι έσπασε ένα τούβλο από το Κολοσσαίο, που έχει χτιστεί πριν από 2.000 χρόνια και το έκρυψε στο σακίδιό της.

Την κλοπή είδε ένας άλλος επισκέπτης του μνημείου, που τράβηξε φωτογραφία και ενημέρωσε το προσωπικό, το οποίο με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία.

Την κοπέλα σταμάτησε η αστυνομία, που κατάσχεσε το αρχαίο, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αν το κορίτσι θα πληρώσει πρόστιμο.

Οι αρχές της Ρώμης είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες συμπεριφορές τουριστών. Τον Ιανουάριο το προσωπικό του Κολοσσαίο εντόπισαν έναν Αυστραλό τουρίστα που μαζί με το γιο του χάραζαν τα αρχικά τους επάνω στο αρχαίο μνημείο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου