ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν:Τα έβαλε και με τον ιδιοκτήτη της Μπεσίκτας

ερντογάντα-έβαλε-και-με-τον-ιδιοκτήτη-263426

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φικρέτ Ορμάν, του νέου προέδρου της Μπεσίκτας, απειλεί να «βάλει στο πάγο» το όνειρο των οπαδών της τούρκικης ομάδας για τη κατασκευή του νέου γηπέδου της Μπεσίκτας.

Αφορμή στάθηκαν τα σχόλια του Ορμάν σχετικά με τη στάση των οπαδών της Μπεσίκτας στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη. Το κλαμπ των οπαδών της Μπεσίκτας «Carsi» (που σημαίνει «παζάρι») συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να μην γίνει εμπορικό κέντρο, νεοωθωμανικών αντιλήψεων, το πάρκο Γκεζί. Μάλιστα μερικοί από τους οπαδούς έβρισαν με συνθήματά τους τον ίδιο τον Ερντογάν και μέλη της οικογένειας του.

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έγραψαν κατόπιν πως ο πρόεδρος Ορμάν κατέκρινε τους οπαδούς για τη στάση τους, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος βγήκε και τις διέψευσε, λέγοντας πως δεν έκανε ποτέ του τις δηλώσεις αυτές – ανάρτησε μάλιστα σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα της Μπεσίκτας. Αυτό έγκανε έξω φρενών τον Τούρκο πρωθυπουργό που σε τηλεφωνική συνομιλία που υπεκλάπη και διέρρευσε σήμερα, φέρεται να απειλεί τον Ορμάν πως θα δώσει εντολή να σταματήσουν οι εργασίες για τη κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου σταδίου «Ινονού» της Μπεσίκτας, αν ο τελευταίος δεν απέσυρε την τελευταία του δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν φέρεται να συνομιλεί με στενό συνεργάτη του Ορμάν, τον Χασάν Γκιουρσόι, ρωτώντας τον «για ποιο λόγο ο Ορμάν αρνήθηκε πως έκανε τις δηλώσεις αυτές [της διάψευσης]. Είναι ντροπή του να διαψεύδει τις δηλώσεις του και ούτε κι εγώ θα τηρήσω την υπόσχεση μου [για τη κατασκευή του γηπέδου]».

Στη συνέχεια, ο Γκιουρσόι, θορυβημένος, τηλεφωνεί τον στενό συνεργάτη του Ερντογάν, τον Μουσταφά Βαράνκ, διαβεβαιώνοντάς τον πως «ο Ορμάν θα διατάξει την απόσυρση του σχολίου από την ιστοσελίδα της Μπεσίκτας», σε μια κίνηση να κατευνάσει το μένος του πρωθυπουργού.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου