ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: «Ανέβασε» στο facebook βίντεο ληστών του καταστήματός του

γερμανία-ανέβασε-στο-facebook-βίντεο-ληστώ-263009

Φωτογραφίες και βίντεο των ένοπλων ληστών που χτύπησαν το προσωπικό και έκλεψαν το κατάστημά του, ανέβασε στο Facebook ένας κοσμηματοπώλης στη Γερμανία.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του, δείχνουν έναν νεαρό να περιπλανιέται μέσα στο κατάστημα στη Νυρεμβέργη, την Παρασκευή το απόγευμα και να χαζεύει τις βιτρίνες. Λίγο αργότερα ορμά σε μία υπάλληλο που προσπαθεί να σταματήσει έναν δεύτερο άνδρα που φορά καλσόν στο πρόσωπό του, να εισέλθει στο κατάστημα.

Ο πρώτος άνδρας την αρπάζει και την τραβά μακριά από την πόρτα την ώρα που προσπαθεί να μπει ο συνεργός του. Και οι δύο κρατούν όπλα και αναγκάζουν τη νεαρή γυναίκα και τον 64χρονο συνάδερφό της να τους βοηθήσουν να ληστέψουν το κατάστημα.

Οι ληστές έφυγαν με περισσότερα από 30 ακριβά ρολόγια, κυρίως Breitling και Jaeger-LeCoultre αξίας περίπου 200.000 ευρώ. Τους ληστές ακολούθησε ένας άλλος υπάλληλος κοσμηματοπωλείου, μέχρι που χάθηκαν μέσα σε ένα πάρκο.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ανέβασε στο Facebook βίντεο και κοντινές φωτογραφίες των ληστών, με τίτλο «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ», λαμβάνοντας πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα από φίλους και αγνώστους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Εμείς δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες χωρίς να πάρουμε πρώτα άδεια από το δικαστήριο. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως ότι οι ληστές θα κάνουν καταγγελία σχετικά με το δικαίωμά τους στην ιδιωτική ζωή».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου