ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνουν τα σχολεία σε Δανία και Ολλανδία λόγω Όμικρον

κλείνουν-τα-σχολεία-σε-δανία-και-ολλαν-260828
Η Όμικρον κλείνει μια εβδομάδα νωρίτερα τα σχολεία σε Δανία και Ολλανδία

Μια εβδομάδα νωρίτερα θα κλείσουν φέτος για τα Χριστούγεννα τα σχολεία στην Ολλανδία, καθώς οι μολύνσεις από κορονοϊό παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία δίνουν «μάχη» με ένα μεγάλο κύμα ασθενών, μετέδωσε χθες Τρίτη (14/12) ο ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός RTL.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν από την επόμενη εβδομάδα ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού θα παραταθούν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Τα σχολεία θα κλείσουν στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ταχύτατη εξάπλωση της Όμικρον, που αποτελεί περίπου το 1% των νέων κρουσμάτων στη χώρα, «είναι αιτία ανησυχίας» αλλά και «λόγος για να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε ο Ρούτε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Μέχρι στιγμής, η Ολλανδία έχει καταγράψει σχεδόν 2,9 εκατομμύρια μολύνσεις από κορονοϊό και έχει καταγράψει 20.140 θανάτους.

ΔΑΝΙΑ

Από σήμερα 15 Δεκεμβρίου κλείνουν τα σχολεία στη Δανία

Πριν μια εβδομάδα η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε το κλείσιμο σχολείων: Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία στο σχολείο για την ευημερία των παιδιών και των νέων. Για αυτό ακριβώς προσθέτουμε κάποιες ημέρες στις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως το σχέδιο είναι να μην έχουμε άλλο ένα μεγάλο σε διάρκεια κλείσιμο», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για «παρατεταμένες διακοπές» και διαβεβαιώνοντας πως θέλει «να κρατήσει την κοινωνία ανοικτή όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για τον διευθυντή της δανέζικης Αρχής Ελέγχου των Μολυσματικών Ασθενειών (SSI) Χένρικ Ούλουμ, η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή».

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά του, με μια αύξηση 19% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Οι σχολικές διακοπές επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρώνονταν στις 3 Ιανουαρίου, όμως τα σχολεία θα κλείσουν από σήμερ 15 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

alfavita.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου