ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός στο Παρίσι: Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε δυστύχημα με Tesla

πανικός-στο-παρίσι-ένας-νεκρός-και-20-τρ-258737

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, στο Παρίσι με ηλεκτρικό όχημα Tesla «Model 3» το οποίο έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Το δυστύχημα είχε σαν αποτέλεσμα η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί της χώρας, G7, να αποσύρει προσωρινά αυτά τα οχήματα.

Έχασε τον έλεγχο του οχήματος

Σύμφωνα με την Le Figaro, ο οδηγός του οχήματος μετέφερε την οικογένειά του σε ένα εστιατόριο μετά την δουλειά του, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με το οποίο χτύπησε έναν ποδηλάτη, και τρεις πεζούς, πριν πέσει πάνω σε ένα φορτηγάκι. Ο πεζός έχασε τη ζωή του και τραυματίστηκαν άλλα 20 άτομα, από τα οποία, τρία, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανότατα το τροχαίο οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα. Όπως είπε στέλεχος της εταιρείας ταξί, ο οδηγός επιχείρησε να φρενάρει, το αυτοκίνητο, όμως, επιτάχυνε. Δεν είναι σαφές, μέχρι στιγμής, εάν είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα «Autopilot», που βάζει το όχημα στον αυτόματο πιλότο.

Ο δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος της πόλης, Ζερόμ Κουμέ, έγραψε στο Twitter ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το γκάζι του οχήματος είχε κολλήσει». Η ανακοίνωση της εταιρείας ταξί υπογραμμίζει ότι αναμένεται το πόρισμα της αστυνομίας και τονίζει ότι, αποσύρονται, προς ώρας, τα 37 Tesla Model 3 του στόλου της. Από την πλευρά της Tesla δεν έχει σχολιαστεί το συμβάν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου