ΔΙΕΘΝΗ

Προδοσία στην Αιώνια Πόλη: Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μαρίνο παραιτήθηκαν μαζικά

προδοσία-στην-αιώνια-πόλη-οι-δημοτικο-258147

Ο Δήμαρχος της Ρώμης Ιγκνάτσο Μαρίνο απομακρύνθηκε από τη θέση του το βράδυ της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενος ότι τον «μαχαίρωσε πισώπλατα» ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά από μία ταραχώδη εβδομάδα, κατά την οποία κορυφώθηκε το πολιτικό δράμα που προκάλεσε το σκάνδαλο με τις δαπάνες του Δήμου.

Η παρουσία του στην ηγεσία της «Αιώνιας Πόλης» τελείωσε εντυπωσιακά με την παραίτηση και των 26 δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Είχε προηγηθεί τρεις εβδομάδες πριν η δική του παραίτηση μετά το σκάνδαλο με την χρήση κεφαλαίων του Δήμου για προσωπικές του δαπάνες, υπό την πίεση του Ρέντσι.

Ο ίδιος ωστόσο αρνείτο ότι έκανε κάτι επιλήψιμο και την Πέμπτη απέσυρε την παραίτησή του, όπως είχε δικαίωμα εντός 20ημέρου, δηλώνοντας ότι θα προστατέψει την αξιοπρέπειά του.

Λιγότερες από 24 ώρες μετά, ήρθε η μαζική παραίτηση των 26 συμβούλων του, εκ των οποίων οι 19 ανήκουν (όπως και ο ίδιος) στο Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι.

Μιλώντας στο Δημαρχείο, το οποίο βρίσκεται ελάχιστα τετράγωνα μακριά από το σημείο όπου θεωρείται ότι μαχαιρώθηκε από τους συνωμότες ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Μαρίνο χρησιμοποίησε θεατρικό ύφος για να περιγράψει όσα έγιναν: «Αυτοί που με μαχαίρωσαν έχουν 26 ονόματα και έναν υποκινητή», είπε σε ένα θορυβώδες ακροατήριο, για να υποστηρίξει αργότερα ότι «έδειξαν πλήρη έλλειψη σεβασμού στους πολίτες».

Ο Ρέντσι αργότερα σχολίασε ότι ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος είχε χάσει την επαφή με τους δημότες του…

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου