ΔΙΕΘΝΗ

Τελικά η τεχνολογία έχει όρια -Τα αεροσκάφη που εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ

τελικά-η-τεχνολογία-έχει-όρια-τα-αεροσ-255300

Το γεγονός ότι εδώ και πέντε ημέρες ένα Βoeing 777, ένα μεγάλο αεροπλάνο δηλαδή, μοιάζει να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, σκορπά απέραντο πόνο στους συγγενείς των αγνοουμένων, δημιουργεί απορία από άκρη σε άκρη στον πλανήτη, αλλά εγείρει και το θέμα των ορίων της τεχνολογίας.

Κατά την Wall Street Journal, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να ρίξουν φως σε δυσεπίλυτα προβλήματα. Οπως τώρα με το εξαφανισμένο Βoeing. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο, ανοίγοντας τη συζήτηση για το εάν και κατά πόσο η τεχνολογία έχει τελικά όρια.

Πριν από 11 χρόνια, ένα Boeing απογειώθηκε από τη Λουάντα με προορισμό την Αγκόλα. Δεν έφθασε, όμως, ποτέ, καθώς εξαφανίστηκε από προσώπου γης και δεν βρέθηκε ποτέ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η υπόθεση της εξαφάνισης ενός αεροπλάνου έκλεισε, χωρίς αυτό να βρεθεί ποτέ. Είχε προηγηθεί ένα άλλο Βoeing 707, αυτή τη φορά, το οποίο χάθηκε το 1979 μαζί με το εξαμελές πληρωμά του κάπου στον στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφότου απογειώθηκε από το Τόκιο. Αλλά και μικρότερα αεροπλάνα εξακολουθούν να αγνοούνται και ποτέ δεν εντοπίστηκαν από τις αρχές.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου