ΔΙΕΘΝΗ

Πόσο μειώθηκε η κατανάλωση κρέατος μετά την προειδοποίηση για καρκίνο

πόσο-μειώθηκε-η-κατανάλωση-κρέατος-με-255210

Το 28% των Γάλλων καταναλωτών δήλωσαν ότι θα σταματήσουν ή θα μειώσουν την κατανάλωση κρέατος. Το υπόλοιπο 54% δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov ρώτησε 1003 Γάλλους για την κατανάλωση που κάνουν σε κρέας, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι το κρέας είναι «πιθανώς» καρκινογόνο και τα αλλαντικά σίγουρα καρκινογόνα.

Η Γαλλία είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγή κρέατος και η είδηση του ΠΟΥ έπεσε σαν κεραυνός. Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας δήλωσε αμέσως ότι δεν χρειάζεται πανικός και ότι «ο καθένας μπορεί και πρέπει να καταναλώνει κρέας». Οι Γάλλοι άλλο που δεν ήθελαν και μόνο το 3% δήλωσε ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα γίνουν χορτοφάγοι.

Στη δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μεγάλη, αφού το 60% των ανδρών δήλωσαν ότι δεν θα αλλάξουν καθόλου τη συμπεριφορά τους και θα συνεχίσουν να τρώνε κρέας. Οι γυναίκες φαίνονται πιο προσεκτικές και δεν βρίσκονται καθόλου σε αυτή τη γραμμή. Ηδη το 15% των γυναικών στη Γαλλία δεν καταναλώνει καθόλου κρέας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου