ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Ενοχή η 19χρονη Βρετανίδα για την ψευδή καταγγελία βιασμού από 12 Ισραηλινούς

κύπρος-ενοχή-η-19χρονη-βρετανίδα-για-τη-255073

Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν – Αφέθηκαν ελεύθεροι όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ένοχη έκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τη 19χρονη Βρετανίδα, για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς. Το Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή του στην 19χρονη στις 7 Ιανουαρίου.

Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.

Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Στις 12 Δεκεμβρίου έγιναν οι τελικές αγορεύσεις της συνηγόρου υπεράσπισης της 19χρονης και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να ορίζει τη σημερινή ημέρα για ανακοίνωση της απόφασης του.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου