ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκονται οι ιδιοκτήτες της ντισκοτέκ

ρουμανία-για-ανθρωποκτονία-από-αμέλε-254513

Οι τρεις ιδιοκτήτες του νυκτερινού κέντρου στο Βουκουρέστι που καταστράφηκε την Παρασκευή από πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι και σχεδόν 200 να τραυματιστούν διώκονται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία της Ρουμανίας.

Οι τρεις άνδρες κλητεύθηκαν μέσα στην ημέρα “προκειμένου να ανακριθούν ως ύποπτοι ανθρωποκτονίας από αμέλεια”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, δύο πυροτεχνήματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο εσωτερικό της ντισκοτέκ Colectiv, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν μια συναυλία. Άλλοι τέσσερις υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Αυτόπτες μάρτυρες και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε πολλές παραβιάσεις των κανονισμών, μεταξύ των οποίων η απουσία εξόδου κινδύνου και η χρήση εύφλεκτων υλικών για την ηχομόνωση της ντισκοτέκ.

Η ντισκοτέκ, που στεγαζόταν σε ένα παλιό εργοστάσιο παπουτσιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες για φιλοξενία συναυλιών πόσο μάλλον για σόου με πυροτεχνήματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Η εισαγγελία θα πρέπει τώρα να προσδιορίσει ποιος – η δημαρχία του διαμερίσματος, η πυροσβεστική, η τοπική αστυνομία ή η επιθεώρηση χώρων διασκέδασης – θα έπρεπε να είχε διασφαλίσει ότι είχε δοθεί μια τέτοια άδεια προτού επιτρέψει τη λειτουργία της ντισκοτέκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου